Македонският национал Ристе Стефанов бе наказан да не играе 3 месеца от гръцката ЕСАКЕ лига заради употреба на допинг. От средата на този сезон той  играе за гръцкия тим Илисиакос. Информацията бе обявена преди повече от два месеца, бе потвърдена официално преди няколко дни.

Ристе Стефанов получи  абсолютна забрана да играе баскетбол до 25 юли.Освен това той бе глобен от ръководството на гръцката лига с 3000 евро, ще трябва да върне и заплатата си за времето, в което е играл допингиран, губи и други привилегии. Забраненото вещество, което е употребявал, е норандростерон, метаболит на нандролона.

Ристе Стефанов е добре познат на българските фенове от четиригодишния си престой в  Лукойл Академик. След като напусна българския шампион, той премина в гръцкия АЕК, след това го смени с Работнички Скопие, отиде в италианския  Сан Северо и отново се върна в родината си в тима на МЗТ Скопие, в който започна настоящия сезон.

Роденият през 1981 година Ристе Стефанов попадна в списъка на разширения състав на националния отбор на Македония от 28 играчи, изготвен от новия селекционер Мариян Лазовски, за участие на олимпийската квалификация във Венецуела, но заради наказанието няма да може да играе.