Късмет извади Сесил Каратанчева на жребия за първия кръг на турнира на „Тенис Ченъл” в Лас Вегас, САЩ, с награден фонд 50 000 долара. Българката ще играе с американката Медисън Бренгъл , която влиза с „уайлд кард” в основната схема на състезанието.

Съперничката на българката ще навърши 18 години през април и е 266-а в ранглистата. Най-доброто класиране в кариерата й е 216-а позиция през лятото миналата година, когато успя да премине два кръга от квалификациите на "Ролан Гарос”. През тази година Бренгъл е изиграла три мача и има два загуби.

При победа българката ще срещне обаче много по-труден съперник. Това е поставената под номер 2 в схемата на турнира австрийка Ивон Мойсбургер, която победи лесно 138-ата в света китайка Шуай Чанг в първия кръг. През 2005-а г. обаче нашата тенисистка е срещала Мойсбургер на турнир в Линц, Австрия. Тогава победата е за българката със 7-6, 6-3.

Каратанчева постигна три победи в квалификациите на турнира, като във финала снощи отстрани бившата номер 14 в света Елена Бовина в три сета 6-1, 4-6, 7-5.


Освен Бренгъл, четвъртфиналистката от "Ролан Гарос” през 2005-а година имаше за възможни съпернички в щата Невада румънката Йоана-Ралуца Олару, французойката Стефани Коен-Алоро или германката Юлия Гьоргес.


Това ще бъде четвърто участие в основна схема за Сесил Каратанчева след завръщането й на корта от двугодишното наказание на 1 януари. Тя спечели турнирите в Сърпрайз и Ла Кинта и отпадна в първия кръг в Мидланд. В момента 18-годишната столичанка е №376 в световната ранглиста.