Отборът на НСА е новият шампион по баскетбол при кадетките. В битка за първото място на финалния турнир в Ботевград столичният тим победи със 77-63 първенеца на България от последните две години - Черно море Одесос.

Във финалния двубой момичетата на НСА бяха по-настойчиви от своите съпернички и доминираха в по-голямата част от срещата. Варненки не можаха да се справят с най-добрата в състава на съперничките си Ива Георгиева, която стана топреализатор в мача с 28 точки, овладя 8 борби и направи 7 завършващи подавания към своите съотборнички. С дабъл-дабъл - 16 точки и 17 борби, завърши центърът на победителките Таня Енева, Нели Жекова добави 19 точки, Яна Жекова отбеляза 6 и направи 8 асистенции.

За Черно море Одесос с поредния си дабъл-дабъл се отличи Борислава Христова - тя вкара 28 точки и овладя 11 борби, с двойни показатели - 17 точки и 10 овладени топки, е и нейната съотборничка Мария Камбурова.

Твърде любопитен за финален двубой е фактът, че за цялата среща момичетата на НСА са извършили само 7 нарушения срещу 22 за варненския тим.

С бронзовите медали е Рилски спортист Самоков, който в битката за третото място нямаше особени проблеми с Дунав Русе, като победи с 58-40.

 Петото място е за Шампион 2006, който след три загуби в предварителната група победи последователно Левски с 58-53 и Монтана 2003 с 64-60.

Най-открояващата се баскетболистка на финалния турнир - Борислава Христова, бе определена единодушно от треньорите за MVP. Тя взе още два индивидуални приза - стана топреализатор и има най-много отнети топки. Нейната съотборничка Елица Желязкова пък е с най-много асистенции, а Таня Енева от НСА бе убедителна в класацията за най-много овладени борби.

Снимки: botevgrad.com