България загуби малкия финал срещу Полша и се размина с бронзовите медали във финалите на Световната лига, но двама от родните волейболисти взеха общо три от индивидуалните награди. Безспорно голямо признание получи Тодор Алексиев, който единствен от всички състезатели на турнира грабна два приза. Тошко беше избран за най-добър посрещач и най-добър реализатор, а освен това остана на второ място в класацията за най-добър блокировач, спечелена от поляка Марчин Мозджонек. Двете първи места донесоха на Алексиев и парична премия от общо 30 000 щатски долара.

Силното представяне на Георги Братоев му донесе наградата за най-добър разпределител. най-добър изпълнител на сервис стана Клейтън Стенли от САЩ, номер 1 при нападателите е Збигнев Бартман от Полша, най-добър на поста либеро е друг поляк - Кжищоф Игначек, а звездата на "Дружина полска" Бартош Курек беше определен за най-полезен играч на финалите в "Арена Армеец".

Няколко от българските състезатели заеха вторите места в отделните категории. Теодор Салпаров стана подгласник на Тодор Алексиев в подреждането за най-добър посрещач и на Игначек за най-добро либеро, а Георги Братоев е втори при изпълнителите на сервис.

Индивидуални награди от финалния турнир в Световната лига:


Най-добър нападател: Збигнев Бартман (Полша)
Най-добър блокировач: Марчен Мозджонек (Полша)
Най-добър изпълнител на сервис: Клейтън Стенли (САЩ)
Най-добър посрещач: Тодор Алексиев (България)
Най-добро либеро: Кжищоф Игначак (Полша)
Най-добър разпределител: Георги Братоев (България)
Най-добър реализатор: Тодор Алексиев (България)
Най-полезен играч: Бартош Курек (Полша)