Васил Нинов е арестуван на пристанището в Солун, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов. Преди два дни гръцката полиция съобщи, че е заловила 168 кг чист кокаин в контейнер на кораб в Солун, пристигнал от Южна Америка. Арестувани са четирима предполагаеми трафиканти, от които двама са българи, един испанец и един португалец, на възраст между 40 и 58 години. Вторият българин е Константин Георгиев, управител на хотел “Родина” в София.
Кой е Васил Нинов? Израсналият в Трудовец Нинов направи шеметна кариера на банкер в началото на 90-те години на миналия век. Той бе собственик на Балканска универсална банка, която имаше офис и в Ботевград. Банката фалира през 1999 година. Васил Нинов стана известен с това, че  предлагаше два изумруда като апортна вноска за увеличаване на капитала й. Единият скъпоценен камък, оценен на 2,5 млн. долара, бе предложен на Балканбанк в замяна на дълг.
При разследването за фалита на банката стана ясно, че тя е ощетила бюджета с над 55 млн. долара.


За залавянето на наркотиците гръцката полиция е работила заедно с ДЕА и нашите служби. Предполага се, че става въпрос за международна мрежа за трафик на наркотици.
Според полицията стойността на дрогата на пазара на едро е 5,5 милиона евро, а на дребно - 15 милиона евро.