Кметът Георги Георгиев пред botevgrad.com

Как се чувства Георги Георгиев на 60 години?
Преди малко пред колегите казах съвсем чистосърдечно, че имам същото усещане, което имах, когато чествах 50 години. Тогава се чувствах, не знам защо, на 40 години и си мислех, че това е някаква илюзия. Днес смятам, че това съвсем не е илюзия, а отговор на моето състояние. Чувствам се енергичен, зареден с оптимизъм да изпълня всичко онова, което ми предстои в следващите години от моя живот.

На какво се смеете, на какво се надсмивате и каква ситуация може да ви изкара извън релси?
Обикновено се смея, когато ми е весело и приятно. Смея се в компанията на семейството ми, на близките ми, в компанията на приятелите ми. И не само се смея, а много често пея. Снощи бях на една среща и също пях. Пея, защото баща ми обичаше да пея, майка ми също. Придържам се към народната поговорка: „Който пее, зло не мисли.”.
Не обичам да се надсмивам. Не помня да съм се надсмивал някога по какъвто и да било повод, в каквато и да била ситуация и на когото и да било.
Що се отнася до онова, което може да ме взриви, аз съм го казвал много пъти и пак ще го кажа – това е лицемерието и лъжата. Друго не може да ме взриви. Не обичам изкуствените хора, не обичам лъжите, не обичам популизма и празните приказки.

Към какво се стремите в личен и професионален план?
Не мога да не бъда доволен от живота. Всичко, което съм си поставил като лична задача и задача в обществен план, съм го постигнал. Имам добро семейство, хубави деца, сериозна и прекрасна съпруга, имам много приятели, хубав дом – и завещан от родителите ми, и построен от мен. Няма нещо, което да не съм постигнал в личен план.
В професионален и обществен – също нямам основания да негодувам от моите 60 години. Защото аз съм вече с 38 години трудов стаж, преминал през осем предприятия. Бил съм седем години работник в две предприятия в Ботевград. Трудовият ми стаж е започнал в Завода за ензимни препарати, който по-късно бе преобразуван в Стопански химически комбинат. След това съм работил в бившия Завод за кухненско обзавеждане. Известно време съм работил в Кремиковци. После се включих в обществения живот като активист на комсомола, бях на щатна работа. Не се притеснявам да разказвам за този период от живота си. Работата в комсомола ме научи какво означава организация. Последните 25 години съм работил последователно като ръководител на три фирми – Керамичен завод, Автостопанство – Ботевград, "ВиК Бебреш” ЕООД. Вече трети мандат жителите на Общината ми поверяват нейното управление. Така че наистина нямам причина за негодувание. Но не всичко спира дотук. Мисля, че и в обществения живот, и в семейството имам какво още да дам от себе си и ще го направя.

Предстоят парламентарни избори догодина. Ще се кандидатирате ли, или ще подкрепите местен кандидат-депутат?
Лично аз нямам желание да „пътувам” нагоре по върховете. Ако съдбата или ситуацията наложат, ако поискат хората, обществото, не партиите, ще помисля как да реагирам. Що се отнася до това дали трябва да се подкрепи наш, местен кандидат за депутат в следващия Парламент, отговарям категорично – да трябва. Винаги съм смятал, че трябва да имаме депутат, който да работи и да помага за решаване на проблемите на общината ни. Ето пример – връщаме се назад, знаете, че сме имали няколко депутати от нашия район, като изключа Олимпи Кътев, който ни помагаше, и то не малко, не искам да посочвам какви са заслугите на останалите. Виждате през последните три години и половина какво се случва в Ботевград. Всичко това не е без участието на местния депутат. Напротив, дори в момента сме на прага да подпишем договор за изграждане на пречиствателна станция за отпадни води в града. Очакваме да получим покана тази седмица. Проектът е на стойност около 20 000 000 лева.
Как така се случва да получим 15 000 000 лв. за регионално депо, 3 000 000 лв. за развитие на туризма, 4 000 000 лв. за ремонт на детски градини и училища? Няма да продължавам нататък, защото общо 12 са проектите, по които работим през последните три години. Това са близо 50 000 000 лева извън държавната субсидия, която получаваме всяка година от републиканския бюджет. Трябва ли повече да говоря за необходимостта на общината ни да има представител в Народното събрание? Друг е въпросът, че представителят ни трябва да бъде работещ, какъвто е в момента. Така че кметът Георгиев не само ще подкрепи, но за пореден път ще работи активно за издигане кандидатурата на депутат от Ботевградския край.

Къде ще празнувате юбилея си?
Това не е тайна. Ще празнувам в ресторанта на хотел „Риу Правец Ризорт”. Опитал съм се да създам една изключително приятна обстановка, в която да посрещна подобаващо около 200 човека, сред тях са роднини, дългогодишни приятели, верни съратници. Мисля че всички ще празнуват така, както ще го направя аз – с пълно сърце и пълна душа.
В програмата, която ще състои в ресторанта по повод моя юбилей, изяви желание да участва моята приятелка Николина Чакърдъкова. Не се съмнявам, че тя и ансамбълът й ще допринесат за доброто настроение на всички гости.