Вчера се проведе 14-то извънредно заседание на Общинския съвет. Присъстваха 14 съветника, а по предварително обявения дневен ред от 3 точки не настъпиха никакви промени.
Преди да започне разглеждането на предложенията по дневния ред, председателят Христо Андреев предостави думата на кмета инж. Богомил Георгиев по негово искане. Той направи подробна информация за мотивите, поради които се налага  да се разглеждат внесените предложения.

• Първото внесено предложение беше относно "Разглеждане на проект за Подробен устройствен план - ПП за трасе на обект "Укрепване на свлачище на четвъртокласен път Етрополе-Бойковец на 7-ми км", засягащо имоти общинска собственост № № 000476 и 000847, находящи се в м. "Кожовото", землище на с.Бойковец.
Кметът представи пред общинските съветници мотивите, които налагат разглеждането на това предложение и проекта за решение. 
Без предварителни дебати всичките 14 съветника приеха единодушно следното решение: "Одобрява проект за Подробен устройствен план - парцеларен план за трасе на обект "Укрепване на свлачище на четвъртокласен път Етрополе-Бойковец на 7-ми км" в обхват: поземлени имоти № № 000476 и 000847, м. "Кожовото", землище на с. Бойковец, част от комплексен проект за инвестиционна инициатива.
Настоящето решение подлежи на оспорване по реда на чл. 215, ал. 1 и ал. 4 от ЗУТ в четиринадесет дневен срок от обнародването му в "Държавен вестник" чрез Община Етрополе пред Административен съд София област."
• Второто предложение беше по проект за Подробен устройствен план - ПЗ за поземлен имот № 132041, образуван от имот № 132040, землище на град Етрополе и касае Градския парк.
Според общинския съвет Николай Билев инициативата за възстановяването на крайградския парк е похвална и попита какво е намерението на общината да влезе във връзка със собствениците на няколко частни имота, които влизат в проекта на парка. Зададе и въпроса попада ли за реконструкция шахтата за отпадни води от хотел “Етрополе”, която също се намира в парка и замърсява често района.
Отговор на поставените въпроси направи заместник-кметът Венета Гергова.
След дискусията, съветниците приеха единодушно проекта за решение, с което се одобрява "проект за Подробен устройствен план - план за застрояване за поземлен имот № 132041, образуван от имот № 132040, землище на гр. Етрополе, част от комплексен проект за инвестиционна инициатива.
Одобрява план-схемата за разполагане на преместваемите обекти, неразделна част от плана за застрояване."
• Третото предложение касаеше промяна на предишно решение  № 152/12.07.2012 г, Протокол № 13 на Общинския съвет заради промени на съответните нормативни документи, което наложи текстът  „проект „Водоснабдяване на в. з. Рибарника от гр. Етрополе и рехабилитация на общински пътища с. Малки Искър - с. Лопян и гр. Етрополе - с. Бойковец" да претърпи незначителни промени.
Новият текст, който съветниците приеха като решение на сесията гласи: „проект „Рехабилитация на вътрешна водопроводна мрежа с. Рибарица и с. Бойковец - Главни клонове и рехабилитация и създаване на достъпна среда на общински пътища с. Малки Искър - с. Лопян и гр. Етрополе - с. Бойковец."
По време на дискусията се наложи десетминутна почивка за добавяне на пропуснатото име на село Бойковец в частта за водопроводната мрежа.
Окончателната редакция беше приета единодушно от всичките 14 съветника.