В сутрешната сесия от третия ден на игрите завърши квалификацията на 10 метра въздушна пушка за мъже . В нея взеха участие 47 стрелци, сред които бе и българинът Антон Ризов.

Нашият състезател постигна резултат от 593 точки, като удари 43 десетки. В първата серия от десет изстрела Ризов постигна 99 точки. Толкова постигна и във втората, докато в следващите две серии от по десет изстрела нашето момче реализира пълния сбор от 100 точки. За съжаление нервите на Антон в последните две серии не бяха толкова железни като той направи най-слабите си резултати в „Роял Артилери Баракс” – 97 и 98 точки.

Така с общ сбор от 593 точки Антон Ризов остана на 22-ра позиция. Само три точки не стигнаха на нашия стрелец да влезне във финала на дисциплината.

На заветното осмо място се намърда французинът Риер Едмонд Пиасечки с резултат от 596 точки. Победител в квалификацията стана италианецът Николо Камприани, който постигна 599 точки. Това е изравнен олимпийски рекорд . Същия резултат постигна и румънецът Алин Георге Молдовану. За негово съжаление той зае второто място, тъй като десетките бяха с три по-малко от италианеца 53 срещу 56.