Антон Ризов остана на незавидното 42-ро място в днешната квалификация на 50 метра пушка положение легнал от програмата на Олимпийските игри в Лондон. Ризов постигна резултат от 588 точки.

Роденият в Сандански стрелец постигна пълен максимум от 100 точки в пета серия. В първа и трета той реализира 99 точки, докато в във втора и шеста едва 97 точки. Най-слаба серия Антон Ризов направи по време на четвъртото завъртане. Там той постигна едва 96 точки.

Така нашия представител не успя да запише добър резултат по време на второто си появяване на стрелковия комплекс „Роял Арчъри Баракс”. Все пак Ризов има още един шанс за изява на тези игри. На шести август той ще застане на старт в дисциплината 50 метра пушка в три позиции. Пожелаваме му повече късмет и по-точен мерник за това състезание.

Иначе квалификацията бе доста оспорвана. С изравнен олимпийски и световен рекорд от 600 точки в битката за златния медал поведе Сергей Мартинов от Беларус. Втори на само точка от него остана белгиецът Лионел Кох, докато трети се нареди словенецът Дебевец.

Интересно е, че цели девет състезатели постигнаха 595 точки, което доведе до провеждането на допълнителна прострелка, която продължава и в момента. Четирима от тези девет състезатели ще продължат напред във финала, който ще се проведе от 14:00 часа българско време.