Цветана Пиронкова отпадна във втория кръг на олимпийския турнир по тенис, след като претърпя поражение с 5-7; 1-6 срещу Флавия Пенета. По този начин тя записа трета поредна победа над българката при дамите.

Срещата започна прекрасно за българката, която проби още в началото и дръпна с 2-0. Веднага след това италианката върна брейка и изравни резултата за 2-2. В следващия пети гейм Цвети имаше много проблеми, но в крайна сметка отрази четири точки за пробив и задържа подаването си за 3-2, след което записа нов брейк и вече бе напред с 4-2. Пиронкова, обаче, отново не съумя да затвърди пробива си и Пенета взе сервиса на пловдивчанката и след това изравни за 4-4.

Флавия Пенета спечели още веднъж подаването на първата ни ракета и в десетия гейм имаше възможност да сервира за сета. Цвети не се предаде и съумя да върне пробива и доведе нещата до 5-5. Последва, обаче, нов брейк за Пенета и в крайна сметка италианката стигна до успеха в сета след 7-5.

Втората част тръгна лошо за Пиронкова и още в началото тя бе пробита и италианката поведе с 2-0. В третия гейм пловдивчанката спря серията на съперничката си, но след това допусна нов брейк. Пенета не даде повече геймове на българката и след 6-1 сложи точка на спора.

В осминафиналите италианката ще срещне Петра Квитова от Чехия.