За АЕЦ "Белене" страните са Националната електрическа компания (НЕК) и "Атомстройекспорт" и няма нужда нито от мой подпис, нито от подписа на Борисов,  каза на пресконференция председателят на БСП Сергей Станишев по повод обвиненията на премиера, че ако е искал да строи АЕЦ "Белене", е трябвало да подпише договора, а не да оставя на следващите.

Във връзка с референдума за АЕЦ „Белене” Сергей Станишев заяви: „Виждаме паниката и страха на правителството от провеждането на референдум и от тази тема. Това личи от стенограмата на Министерски съвет и от поведението на Бойко Борисов и министрите му".

Заместник-председателят на БСП Янаки Стоилов заяви, че днес ще приключи отчитането на броя на внесените подписи за референдум за АЕЦ "Белене" в Народното събрание. „Ще се подпише протокол от името на вносителите и администрацията на Народното събрание. По финални данни почти няма разминаване в заявения от нас брой и това, което представителите на двете страни са констатирали”, добави Стоилов.

Това, че за една работна седмица е било възможно обработването на толкова много информация показва, че достатъчно енергично тази дейност може да продължи и в служба ГРАО към Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

„Ще се придържаме и ще се настояваме сроковете да бъдат изпълнявани от органите”, каза още Янаки Стоилов.