От месец кипят усилени ремонтни дейности в местната болница. В момента се извърша основен ремонт на покрива на стационара. За целта са закупени чисто нови германски керемиди. Старите керемиди, които все още са годни за употреба, ще бъдат използвани за ремонт на покривите на другите два блока на болницата. Това каза пред наш репортер управителят на МБАЛ – Ботевград д-р Филип Филев.
„За належащия ремонт на покрива на стационара са заделени около 50 000 лева от приходите на болницата. Ремонтът ще бъде завършен до края на този месец. През 2013 и 2014 година ще ремонтираме изцяло и покривите на другите два блока”, каза още управителят на здравното заведение.
В напълно завършен вид са трите апартамента за болни – по едно помещение на всеки етаж. Всеки апартамент разполага с три легла, самостоятелен санитарен възел – баня и тоалетна, маса, столове, климатик, плазмен телевизор, стая за свиждане, на прозорците са поставени щори.
„Постепенно ще бъдат ремонтирани всички болнични стаи”, съобщи д-р Филев.
В МБАЛ – Ботевград вече са създадени и добри условия за дежурства на лекарите. Порутеното фоайе между малкия и големия корпус е разделено на три помещения - за анестезиолозите, гинеколозите и хирурзите. В завършен вид е стаята на анестезиолозите. Към нея има бокс с вградена кухня, самостоятелен санитарен възел, място за отдих. До няколко дни ще бъдат обзаведени и помещенията за гинеколозите и хирурзите.
Вложените средства в изграждането на болничните апартаменти и помещенията за дежурните лекари са заделени от собствени приходи на болницата.