Днес официално бе даден старт на ремонтните дейности в МБАЛ – Ботевград. Както сме Ви информирали, в края на месец май Община Ботевград обяви обществена поръчка за ремонта на болницата. Явиха се шестима кандидати. На първо място бе класирано ДЗЗД „Корект билд“, в което влизат фирмите ЛКС ООД и „Корект“ ООД, с ценово предложение от 2 900 090,17 лв. без ДДС. Финансирането е осигурено от държавата.


„Безспорен факт е, че сграда, като тази на МБАЛ Ботевград, е с изключително значение за цялото общество, цялата община, както и за района. Тук се извършва едно от най-ценните неща за човека – опазване на неговото здраве. Радостен съм, че днес даваме старт на строително-ремонтните дейности в сградата на болницата. Такава мащабна реконструкция не е правена от построяването на здравното заведение“ – заяви управителят на местното лечебно заведение Орлин Цветков. 


„Днес поставяне символичното начало на дългоочакваните ремонтни дейности на МБАЛ – Ботевград. Както знаете, в края на миналата година получихме от държавата целева субсидия в размер на 3,5 милиона лева. Средствата са предназначени за нашия проект за ремонт на болницата за въвеждане на мерки за енергийна ефективност. Настоящият ремонт ще се извърши основно в блокове 1, 2 и 3. Предвижда се подмяната на всички видове инсталации. Ще бъде направен ремонт на всички помещения в тези 3 блока. Ще бъде облагородено и пространството пред входа на болницата. Държа да отбележа, че през последните пет години основно със средства на Община Ботевград, както и с няколко дарителски кампании, в МБАЛ са вложени около 1 700 000 лв., като в тази сума влизат няколко вида ремонтни дейности и закупуването на апаратура“ – припомни кметът Иван Гавалюгов.


Той подчерта, че намеренията на общинското ръководство са до края на годината да бъде извършен ремонт и на колонадата пред входа на лечебното заведение. По думи на градоначалника вече е направен оглед на козирката и е изготвена количествено-стойностна сметка.


„Предизвикателството пред нас, като строители, е доста голямо. Най-сложната част от ремонта не са строителните процеси, а работещата болница и цялата организация на дейностите. Въпреки всичко аз смятам, че ще се справим добре и качествено" – категоричен бе Мирослав Захариев - представител на  фирмата-изпълнител на проекта - ДЗЗД „Корект билд“.