„Всички доходи трябва да бъдат увеличени с 11%. От октомври всеки пенсионер трябва да получи по 150 лв. Това ще струва на бюджета 340 милиона лева. Никой не знае откога ще се увеличават доходите. Ще има допълнителна инфлация дотогава, затова е наложително всеки пенсионер да получи по 150 лв.”- това заяви народният представител Драгомир  Стойнев на пресконференция днес..

„Ние не искаме нещо повече от това, което направи предишното управление. През 2008 г. бяха дадени по 150 лв. на пенсионерите. Искаме поне това, което направи предишното управление, поне 150 лв. да се дадат на пенсионерите – имаме рязко увеличение на цените на тока, на стоките”, повтори Стойнев. „Пари в държавата има. Проблемът е, че няма приоритети. Ако приоритет са ни доходите на хората, социалните плащания, в някои сфери могат да бъдат замразени разходите, но да се знае, че има приоритети. Самият министър Дянков след като три години му повтаряхме, прозря, че парите, които се дават на пенсионерите, стимулират икономиката, те отново се връщат”, каза Стойнев.

БСП изцяло подкрепя младите семейства, които в момента имат готовност да съдят министъра на труда и социалната политика за това, че детските надбавки ще са само за хората с ниски доходи. Ние имаме демографска криза. Българското население се топи, изчезва. Младите и умните напускат тази държава, не желаят да останат да работят в България”, каза Стойнев. Обезщетенията за отглеждане на малко дете са замразени, остават 240 лв., посочи още той. БСП смятат, че тези обезщетения трябва да следват минималната работна заплата, тъй като младите хора вече не искат да създават деца.