"Повече от ясно е, че на БК Балкан са необходими повече средства, за да се издигнат резултатите на неговите отбори на по-високо ниво. Ще направим опит да осигурим повече пари в клуба. Обновен мъжки отбор и активно развиваща се детско-юношеска школа - това е основната цел пред новото ръководство на баскетбола. "

 Това каза новоизбраният председател на УС на клуба Георги Георгиев в първото си слово след избирането му. В началото той изказа благодарност на досегашното ръководство на клуба и лично на председателя Иван Гавалюгов, като благодари и за доверието за предложението да оглави клуба.


"Не бих желал да се създаде впечатление, че кметът на всяка цена иска да поеме ръководството на баскетболния клуб.  Преди няколко години, когато отново бях начело на управлението на клуба, спортисти и фенове ми подсказаха, че трябва да се направят промени в ръководството. И ние направихме крачка встрани. Сега, няколко години по-късно, се получи обратното.


Усилията ни за в бъдеще ще бъдат насочени към осигуряване на повече средства, за да върви клубът напред. Аз няма да вадя тези пари от собствената си разплащателна сметка. Но като кмет и вече като председател на клуба ще направя всичко възможно, за да бъдат осигурени тези средства, с помощта на които резултатите да отговарят на претенциите на феновете.


В никакъв случай не става дума за лични амбиции и превратаджийски похвати, а за предварително съгласувани действия с досегашния управителен съвет. Не съм познавач на самата игра баскетбол, но имам претенциите да съм добър организатор, което съм го доказал на практика. В новия управителен съвет има трима чисти професионалисти в областта на баскетбола и ще разчитам на тях.


Тук няма и предизборни хватки. Нито пък такива бяха нещата със започването на строежа на новата спортна зала, която се строи с ускорени темпове. Това са преценени ходове от ръководството на общината. На Ботевград му трябва тази нова зала, както и добър баскетбол, за да може тя да е пълна. Нямаме много конкуренти в това отношение, убеден съм, че  ще изпреварим и Пловдив, и Русе."