Младата надежда на Балкан и на българския баскетбол, Станимир Маринов, днес навършва 21 години. Стамбата, който започна баскетболния си път в родната Силистра, от няколко години развива безспорния си талант в ботевградската баскетболна школа. Последния сезон той се наложи като основен и най-полезен играч на Балкан. Силните му изяви доведоха и до избирането му в "Мачът на звездите", където получи приза за най-добър млад играч на двубоя. Като поредно признание за качествата и играта му през изминалото първенство, Стамбата получи и специалната награда на журналистите, учредена на името на Рачо Колев, за  най-добър млад играч. Логично дойде и първата повиквателна за националния мъжки отбор, който  участва в европейските квалификации това лято. За всеобщо съжаление, обаче, контузията, която периодично го измъчва, му попречи да участва в лагера на националите, но това му даде възможост да проведе пълноценно възстановяване и да се подготви максимално добре за предстоящия сезон в НБЛ. 

Атрактивният и резултатен стил на игра, себераздаването, в съчетание със спорстменското поведение и скромността извън терена, превърнаха светлоокия младок във всеобщ любимец на зелените фенове, които дори измислиха специална песен за него, която се пее на всеки домакински мач.

Екипът на botevgrad.com, пожелава на Станимир най-вече здраве, късмет и да продължи да носи с гордост зеления потник на нашия отбор.

 

"От Силистра дошло момче

зелените да поведе

бъдещият капитан

на нашия любим Балкан

кое момче ли е това

той се казва Стамбата

Стамбата, Стамбата

той се казва Стамбата .....

 

Честит рожден ден, Стамба !