10-годишната Зоя, която бе заснета заедно с 5-годишния си братовчед да се събличат и да симулират секс с плюшени играчки, си е чатила и друг път с педофили в мрежата. Това признало детето пред полицаи и психолози, които я разпитвали за връзките й с три пъти по-възрастния от нея Станимир Тодоров.

Малката разказала, че това не бил първият й визуален сексуален контакт с мъже в интернет. Преди да попадне на Станимир от Търговище, тя си пишела и с други мъже в сайта Ask.fm., пише “Монитор”.

Компютърът пък бил оставен от бащата на момичето, който заминал да работи в Испания и за да поддържа връзка по скайп с близките си, купил камера и слушалки. На разпита в “синята стая“ във вторник ден след разкриването на педофилския скандал присъствали и двете майки на децата, които са сестри. „Родителите бяха толкова шокирани, че децата им са попаднали в сексскандал, и се чувстваха объркани и омерзени, че точно на тях се е случило да се обясняват за порноснимките в мрежата“, коментира запознат със скандала.

„Направо сме в шок след случилото се“, коментираха хора от пазарджишкото село Мало Конаре, които не искаха нито да си кажат имената, нито да бъдат снимани, за да не влязат в конфликт с близките на двете деца. „Толкова добро семейство, за пример са - отзивчиви, внимателни.” Майката Гергана е учителка по математика в местното училище и всеки ден пътувала от Пазарджик. От няколко месеца била в майчинство и не са я виждали, но разбрали, че я е сполетяло нещастие преди дни.

Малката Зоя пък била на гости през лятната ваканция при бабите си Мария и Запринка. Бащата Ангел работел като техник в сервиз за бяла техника и също бил отдаден на семейството си. Като малка Зоя имала проблеми със здравето - страдала от астма, и бабата и дядото по бащина линия се грижели за нея, за да се стабилизира. Детето било много привързано към тях и често ги навестявало.

„Тръгнат ли на училище, забранявам всякакъв интернет - няма да ставаме за резил в селото като това дете“, закани се майка на петокласник. „И аз съм решила да изключа компютъра или да сложа парола, само когато съм вкъщи, тогава да го ползват“, вметва друга жителка на Мало Конаре.