На пресконференция днес официално бе представен отборът ни за Световното първенство 3х3 за юноши. То ще се проведе в испанския град Алкобендас между 28-и и 30-и септември, а водач на българите ще бъде Христо Христов. Той обяви и окончателния състав на България за второто по рода си първенство.

 
Деян Карамфилов от Левски, Николай Стоянов и Денислав Вутев от Черно море Порт Варна и Велислав Гълъбов от Шампион 2006 и младежкия национален отбор, който ще участва в НБЛ са избраниците, които ще представят страната ни.

В плановете са били включени още двама млади и талантливи българи – Крис Минков и Александър Везенков, но първият замина за САЩ, където ще играе и учи, а вторият бе спрян от контузия.

32 отбора ще участват на първенството, като те ще бъдат разпределени в четири групи от по 8. Първият отбор във всяка група се класира на четвъртфинал, а вторите и третите играят бараж за влизане в осмицата. В групата на България са още Сърбия, Латвия, Тунис, Словения, Румъния, Ангола и Казахстан.

България е водач на своята група заради блестящото представяне на отбора ни миналата година по време на първото Световно, когато завърши на второ място.