От днес започват традиционните срещи на кмета Георги Георгиев с жители на населените места в община Ботевград. Първата среща се проведе в Новачене. На нея присъства цялото общинско ръководство, депутатът от ГЕРБ Даниел Георгиев, управителят на ВиК „Бебреш” ЕООД Гачо Гачев, изпълнителният директор на „Балкангаз 2000” АД Тихомир Николов и представители на Районно управление „Полиция”.
В началото на срещата кметът Георги Георгиев каза, че от началото на мандата са осигурени не по-малко от 1 300 000 лева за селото. Средствата са вложени за изпълнение на проект  „Изграждане, реконструкция и ремонт на брегоукрепващите съоръжения на реките Рударка и Новаченка”, за дренаж и отводняване в двора на ОУ „Васил Левски”, изграждане на водопровод, канализация и прекарване на ток във вилната зона и други дейности.
„Осигуреното водоподаване за Новачене е 30 литра в секунда. Това е единственото село с три резервоара и два кладенеца”, подчерта Георги Георгиев. Той каза, че двете трети от жителите на селото нямат водомери и  призова хората да си поставят.
Кметът обеща, че общината ще направи всичко възможно да осигури европейско финансиране за ремонт на училището в Новачене. Той заяви, че средства за ремонт на църквата ще бъдат отпуснати, след като Ловчанският митрополит назначи свещеник. Георги Георгиев информира жителите на селото, че в писмо до Негово високо преосвещенство е поставил техните искания за свещеник да бъде официално назначен Васил Йорданов от Новачене.
Георги Георгиев пое обещание за осигуряване на средства за нови сценични костюми на музикантите от духовия оркестър.
На въпроса защо местните работодатели избягват да назначават роми на работа, Георги Георгиев отговори така: Винаги съм настоявал пред местните фирми, които печелят обществени поръчки за ремонт и изграждане на нови обекти, да назначават строителни работници от община Ботевград. Между другото аз не разделям хората на роми и българи. Оказва се обаче, че новаченци искат най-големи надници. Ако другите взимат по 20-25 лева на ден, работниците от Новачене настояват за двойни възнаграждения. Що се отнася за назначаване в частните фирми – работодателят решава кого да назначи на работа.”.
Георги Георгиев отговори на всички поставени въпроси, свързани с асфалтиране на участъци от улици, изграждане на канализация, осигуряване на съдове за смет и опазване на обществения ред в родното му село. Той призова хората да обърнат внимание на работата на кооперацията в Новачене, „за да се усеща, че земята се стопанисва пълноценно и те, като собственици, имат желание да получат повече от нея. Градоначалникът посъветва новаченци да поддържат в добър вид и имотите си във вилната зона, тъй като те ще станат по-атрактивни за продажба и живеене след изграждането на четирилентовия път Ботевград – Мездра. Георги Георгиев прогнозира, че след време декар земя „при сливите” в селото може да струва около 20 000 евро.