Състезание под надслов „Движа се безопасно” се проведе на 3 октомври в СОУ „Христо Ясенов”, град Етрополе.

Спортното мероприятие е част от Областната програма „Заедно за здравето и сигурността на децата”, съвместна инициатива на ОДМВР- София, Областна администрация на Софийска област и РИО- София област.

Участници в надпреварата бяха ученици от 3 и 4 клас, разпределени в пет отбора. Домакините участваха с два отбора, техни съперници бяха връстниците им от ОУ ”Христо Ботев”- гр. Етрополе, ОУ ”Г. Бенковски” - с. Малки Искър и  ОУ ”Христо Ботев” - с. Лопян.
Приветствия към участниците и пожелания за спортсменска игра и успешно представяне отправиха г-жа Росица Иванова - зам.- областен управител на Софийска област, г-н Христо Андреев - началник на регионалния инспекторат по образованието, както и инж. Богомил Георгиев - кмет на община Етрополе.
С български народен танц възпитаници на училището-домакин поздравиха гостите и участниците в мероприятието. Надпреварата протече в три кръга: викторина с 10 въпроса, подреждане на пъзел и за финал - майсторско управление на велосипед.
След оспорвана битка, в която учениците показаха отлично познаване на правилата за безопасност на движението и завидни умения по майсторско управление на велосипеди, бяха излъчени и победителите.
Под безкомпромисното съдийство на служителите от Пътна полиция, които даваха указания на състезателите и следяха за изпълнението на поставените задачи, журито определи и крайното класиране. Първото място съвсем заслужено беше заето от единия отбор на домакините, следвани от отбора на ОУ „Христо Ботев”- гр. Етрополе, а бронзовите медали получиха техните връстници от ОУ „Христо Ботев”- с. Лопян. Купите бяха връчени на призьорите лично от зам.- директора на ОДМВР- София гл. инсп. Димитър Машов, а грамотите от г-жа Иванова. Всички състезатели получиха и предметни награди за проявеното усърдие и спортна амбиция.
Публиката също допринесе за приповдигнатото настроение по време на състезанието. Малчуганите неуморно подкрепяха  и насърчаваха своите любимци до последния миг. С много адреналин, приповдигнато настроение и положителни емоции състезанието се превърна в своеобразен училищен празник, а участници и гости се разделиха с чувство на удовлетвореност от преживяното.
Текст и снимки: от сайта на МВР