Рилски спортист загуби първия си официален мач за сезона. Самоковският отбор отстъпи на Кавала като гост в среща от група В на ЕВРОХОЛД Балканска лига. Баскетболистите на Росен Барчовски не бяха фаворити в срещата и въпреки че изоставаха през цялата й продължителност, се държаха близо до съперника. В самия й край те бяха на косъм от победата, но загубиха с минималното 81-79 (22-15, 20-15, 15-19, 24-28). Това бе дебют за Кавала в регионалното първенство.

След като изоставаше през цялата среща, но не позволи разликата да стане голяма, Рилски спортист записа силна серия в последните минути и 8 секунди преди края изравни резултата за 79-79. Последваха два точни наказателни удара за Кристофорос Стефанидис за домакините, а в последните секунди Христо Захариев пропусна от тройката и така Кавала взе победата.
 

Рилски спортист имаше сериозни проблеми в стрелбата от далечно разстояние. Тимът вкара едва 4 от 23-те си опита отвъд дъгата за 17% успеваемост. Съперникът пък бе 4/16, или 25%. Рилецо спечели борбата под коша и имаше по-малко грешки, но това не помогна на тима за успех. Все пак той изигра стойностен мач срещу много силен съперник.
 
Тери Смит изигра много силен мач за Рилски, завършвайки с 31 точки и 5 борби. Бракстън Дюпри се включи силно с дабъл дабъл от 18 точки и 12 борби, а 13 вкара Христо Захариев.

За Кавала българинът Симеон Илиев записа 2 точки и 2 асистенции. Най-резултатен в отбора с 20 точки бе Джеръми Фиърс.

 Следващият мач на Рилски спортист от ЕВРОХОЛД Балканска лига е срещу Теодо на 6-и ноември в Самоков, където тимът ще посрещне ОКК Белград. Преди това обаче ще започне НБЛ, като в първия кръг самоковци ще имат за съперник Балкан, на който ще бъдат гости. Кавала пък ще се изправи срещу ОКК като гост на 24-ти октомври (сряда).