Официална делегация от Софийска област, предвождана от областния управител Красимир Живков, бе на посещение в Москва и Подмосковието. Визитата се осъществи по покана на директора на Центъра на промишлеността на Република България в руската столица. Красимир Живков бе придружен от Мая Цанова – главен секретар на Областната управа, Емил Найденов – кмет на Община Горна Малина, Калоян Илиев – кмет на Община Ихтиман и други лица.
По време на форума Ден на Софийска област, организиран в Центъра на промишлеността на Република България в Москва, Красимир Живков представи областта с нейните 22 общини.
Темите на разговор на срещата между ръководството на Софийска област и представителите на областната администрация на Москва бяха свързани със селското стопанство, производството на селскостопански машини, възобновяемите енергийни източници и други. Двете страни обсъдиха и възможностите за създаване на логистичен център съвместно с Центъра на промишлеността, за културен обмен и сътрудничество в областта на образованието.
Красимир Живков покани делегация от Москва да посети Софийска област през пролетта на следващата година. Той предложи тогава да бъде обсъдена и подписана програма за сътрудничество.