Българският национален отбор по футбол успя да победи Финландия и надви скандинавския тим с 2:1 в днешната си контролна среща, която се игра на Националния стадион "Васил Левски".

Още в 1-та минута на срещата, националите можеха да поведат в резултата, но Бербатов не успя да се възползва от грешката в защитата на скандинавския тим. Гостите пък получиха първия си шанс за попадение в 14-та минута, но хубавият удар на Колка бе спасен от вратаря на "лъвовете" Димитър Иванков.

Играчите на Стюарт Бакстър успяха да излъжат българските защитници в 21-та минута. Александър Тунчев не успя да изчисти една топка, тя попадна в Йохансон, а той бе съборен в наказателното поле на България от Живко Миланов и румънския съдия Тудор отсъди 11-метров наказателен удар.

Легендата на финландския футбол Яри Литманен застана зад топката и с елегантен удар направи 1:0 за гостите в 22-та минута.

До края на първото полувреме, българите имаха няколко положения чрез Благой Георгиев и Велизар Димитров, но те не бяха точни в завършващата фаза на българската атака. От своя страна, финландците контраатакуваха опасно и на няколко пъти създаваха напрежение пред българската врата.

Пламен Марков направи две смени на полувремето, което се оказа добър ход от негова страна. Георги Петков влезе на мястото на Иванков, а Живко Миланов бе заменен от Здравко Лазаров. Точно играчът на руския Шинник успя да изравни резултата в 48-та минута.

Велизар Димитров центрира към Лазаров и Електричката копна топката с левия крак, прехвърли вратаря на Финландия Енкелман и изравни на 1:1. В 59-та минута.

Мартин Петров изведе перфектно Стилиян Петров и полузащитникът на Астън Вила би с десния крак на сантиметри от страничния стълб на финландския вратар. Минута по-късно, последва положение пред крилото на Манчестър Сити. Мартин Петров напредна сам по левия фланг на атаката на "българите" и стреля на няколко метра от вратата на гостите, но неговия удар мина над напречната греда на Финландия. Врачанинът изстреля силен снаряд към противниковата врата в 62-та минута, но вратаря Енкелман спаси трудното положение.

В 66-та минута, Здравко Лазаров можеше да изведе България напред в резултата, но стреля в аут. Георги Какалов пък дебютира за българския национален отбор по футбол, след като в 75-та минута влезе на мястото на Мартин Петров.

В 90-та минута на срещата, едно центриране от ъглов удар доведе до разбъркване в наказателното поле на Финландия, след което Тунчев подаде на Станислав Генчев и халфа на Литекс отбеляза втория гол в мача, с което донесе победата на България с 2:1.