Тимът на Билбао Баскет направи огромна услуга на Лукойл Академик, побеждавайки Будучност със 68:66 при гостуването си в Подгорица. Така "студентите"  останаха в играта за второто място в група В и сами ще решат съдбата си следващата седмица срещу черногорския шампион, когато ще им трябва задължителна победа с повече от 3 точки разлика.

Срещата в Подгорица бе оспорвана, като на няколко пъти Будучност взимаше превес, но в крайна сметка Билбао, които бяха без звездата си Костас Василиадис успяха да се преборят за крайния успех след силна игра в последната четвърт.

Освен победата на Билбао, за която най-голям принос имаха Никос Зисис и Ламонт Хамилтън с по 14 точки всеки, в мача имаше още един плюс за любителите на родния баскетбол.

Една от най-големите ни млади надежди Павлин Иванов получи вот на доверие от треньора Деян Радонич и игра 8 минути за черногорците. Капитанът на младежките ни национали се отчете с 5 точки и 1 борба, като бе стопроцентов за 2 точки (2/2) и от наказателната линия (1/1).

Чедомир Витковац реализира 15 точки за Будучност, а Никола Иванович добави 11.

Така другата сряда в зала "Универсиада" Лукойл Академик ще приеме Будучност в директен спор за второто място в група В, което дава право на участие в Топ 16 на Юрокъп.

Първото място в групата е за Билбао Баскет (5-0), докато Лукойл Академик (2-3) и Будучност (3-2) ще спорят за вторат позиция.