Лукойл Академик ще се раздели с някои играчи, след като отпадна позорно от Еврокъп, след загуба у дома от Будучност. Тимът от Подгорица пътува цяла нощ и почти нямаше време за почивка преди мача в зала „Универсиада“, и въпреки това би с почти 20 точки, и изхвърли иначе тръгналия с много амбиции тим на Лукойл от евротурнирите.

Първият, който ще напусне Лукойл, ще бъде Мохамед Абукар, по думите на спортния директор Сашо Везенков веднага след загубата от Будучност. Абукар дойде в България като топреализатор на швейцарското първенство, но успя да се разгърне само в мачове срещу доста по-слаби противници, и нито веднъж срещу сериозни опоненти. Той не успя да вкара кош от игра в двубоя срещу Будучност, и предизвика всеобщото неодобрение с изявите си.

Сашо Везенков добави, че смята, че българските играчи Павел Маринов и Тенчо Банев също не са били на ниво. Надали обаче Лукойл може да си позволи да се раздели с български състезатели, тъй като има задължителен таван за чужденци. Везенков освен това призна, че реално, по-добри български играчи, според него, и без това няма.

Спортният директор бе по-уклончив, когато стана въпрос за Дарил Уоткинс, макар че центърът също не е на много добро ниво в последния месец и половина. Везенков обясни, че играчите всъщност не са толкова лоши, и са го показали в началото на сезона.

Относно бъдещето на старши треньора Марин Докузовски, директорът бе категоричен, че той не е човекът, който сменя треньорите, и решението по този въпрос ще бъде взето след разговор с президента на клуба Валентин Златев.

Златев изгледа загубата от официалната ложа, но напусна преди края на мача залата.