Депутатът от ГЕРБ Емил Димитров, нарочен за един от най-големите лобисти в областта на земеделието и туризма в това Народно събрание, няма да бъде в листите за следващия парламент, научи "Труд".
Димитров влезе в 41-вото НС като мажоритарен кандидат от София-област. Преди два дни на събрание на областната структура на ГЕРБ депутатът си е направил самоотвод, след като бил номиниран от партийните си другари.
"Аз приключвам с политиката, не искам повече да се занимавам с партии", казал на събранието Димитров. Според запознати решението му съвпаднало и с намерението на ръководството на ГЕРБ да не го включва в новите листи.
Димитров вече е говорил за оттеглянето си с премиера Бойко Борисов, който му е и близък приятел.
Миналата събота пък в читалището на Елин Пелин се състоял сбор на Българския ловно-рибарски съюз, на който депутатът бил произведен за негов почетен председател. Присъстващите делегати също били информирани от Димитров, че няма да е депутат.
"Намерете си ново лоби, което да ви защитава интересите", предупредил той ловците и рибарите. В средите на авджиите веднага се заговори, че сигурно Емил Димитров стяга партия. А в кулоарите на парламента се понесе слух, че негови партньори в новата формация ще са Валентин Златев и Гриша Ганчев. Потърсен за коментар, Емил Димитров добави към своите съучредители: "И папата също."
"Това, че с някои съм в приятелски отношения, не означава, че ще правим партия", обясни депутатът.