Сегашният кабинет повтаря грешките на предишната власт, заяви бившият депутат


Ние не правим ГЕРБ-2 и не сме отцепниците, каза бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров.
В предаването на Мартин Карбовски той посочи, че е влязъл в ГЕРБ и отначало всичко е вървяло нормално. Партията е била опорочена от властта, заради процесите, започнати срещу смелите хора, проведени от Цветан Цветанов и Искра Фидосова.  Димитров заяви, че срещу него се водила кампания заради позицията му срещу Симеон Дянков. Цветанов носеше вестниците на Борисов, посочи още Димитров. Според него всичко се е водило подмолно от Цветанов и това е свалило ГЕРБ от власт.  Димитров каза, че оставката на Фидосова е формална и тя продължава да управлява, като посочи, че това са слухове.
Относно спекулациите, че Цветанов държи Борисов, Димитров не може да бъде категоричен. Борисов абдикира от управлението на партията, Цветанов държа властта, а Фидосова изпълняваше мокрите поръчки (компроматна война). Борисов е знаел кой е назначил Филип Златанов. В моя случай може и да не е знаел, допълни Димитров. Той призна за полети с Авиоотряд 28 и неговото име фигурира в списъците на пътниците. Той посочи, че полетът на отбора Бистришките тигри  е бил платен от отбора "Чавдар" Етрополе, като сумата е била около 20 000 евро.
Непрекъснато ме подслушват, поне от година и половина, заяви Димитров. Молил съм се на Бойко Борисов за едно болно дете и той вдигна Фалкона. Подслушването бе тотално, всички се оплакват от това, дори и сегашни депутати. На някой да му е жал за Цветанов, трябва да е много странен.  За правителството на Пламен Орешарски Димитров допълни: Борисов правеше кадрови грешки и кадровите грешки ще свалят и това правителство от власт. /novini.bg