Варненското с. Старо Оряхово се готви за бунт срещу бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров. Стотици се канят да окупират бившето горско стопанство с искане бунтарят срещу Бойко Борисов да се маха от горите им.


"В петък в 10 ч ще се съберем цялото село пред сградата на закритото ни горско стопанство. Ще дадем ултиматум на Министерството на земеделието до месец то да бъде възстановено. Иначе започваме блокади на пътя Варна-Бургас", обяви лидерът на инициативния комитет на бунтовниците и бивш кмет на Старо Оряхово Михо Михов.


"Преди две години и половина Емил Димитров взе под аренда ловното стопанство "Шерба". Само половин година по-късно с докладна записка на един от служителите му до министър Мирослав Найденов стопанството в Старо Оряхово бе закрито и прехвърлено във владение на Димитров. А то е единствено в България по своите уникални запаси от дъб и ясен. Някога то бе база за научно изследване на уникалните български гори от този тип. Сега само се сече безогледно, а дивечът в резерват "Лонгоза" е напълно изчезнал. Такова арендуване унищожава флората и фауната в района", добави Михов.
Източник: 24 часа.bg