Бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров, който беше напуснал България, загрижен за сигурността на семейството си, се е върнал в страната, а днес е дал обяснения в Софийската окръжна прокуратура по разследването на схема за купуване на гласове, предаде БНТ. Разследването е започнало след телевизионен репортаж, заснет със скрита камера, в хотел в Етрополе, в който се вижда инструктаж за привличане на гласове на предстоящите избори.
 
Пред БНТ Емил Димитров определя репортажа като провокация и отказа да коментира случая по същество с мотива, че "иска Прокуратурата да приключи работата си". В интервюто по телефона бившият депутат отрича сбирката на симпатизантите на движението "Орлов мост" да се е провела в негов хотел.
 
"След като съм се върнал, значи за моя живот не се страхувам, но наистина се страхувам за сигурността на семейството си и не случайно семейството ми е извън България и не случайно - да си направя един вид застраховка, че на тях няма да им се случи нищо", казва още Димитров. Той не коментира на какво се основават неговите страхове. Наскоро бившият депутат заяви, че ще завери това, което знае, пред нотариус в страна от Европейския съюз като застраховка "Живот" за семейството си.