5-кратният европейски клубен шампион Ливърпул за сетен път не позволи собствената му крепост "Анфийлд роуд" да бъде превзета.

Храмът на мърсисайдци отново се превърна в ад за противниковите футболисти в  Шампионската лига, в случая за тези от Арсенал.

"Червените" надделяха с 4:2 в един тотално луд мач-реванш, получил се най-вече в последните десетина минути.

Въпреки драмата в Града на Бийтълс, двата съперника не демонстрираха футбол на високо ниво.

Бракът в подаванията и от двете страни изобилстваше, но въпреки това напрежението и интригата се запазиха до последния съдийски сигнал.

Първият четвърт час на срещата премина под диктовката на лондончани. След само 13 минути игра момчетата на Арсен Венгер стигнаха до задължителния гол на "Анфийлд".

При една продължителна атака и няколко изсипвания в полето на Рейна, Фабрегас изведе отлично отдясно Абу Диаби, който от малък ъгъл шутира силно. Топката се отби в коляното на стража на Ливърпул и влетя в неговия близък ъгъл.

Оттук насетне домакините взеха нещата в свои ръце, но атаките им се разбиваха в зоната пред пеналтерията на "топчиите".

Без да блестят с кой знае какво мърсисайдци стигнаха до изравнителния гол след груба грешка в отбраната на Арсенал.

В 30-ата минута Джерард центрира отляво от ъглов удар, където абсолютно непокрит бе Сами Хуупия и финландецът много точно с глава насочи топката в левия страничен стълб, а оттам в мрежата.

Вероятно под влиянието на напрежението Ливърпул и Арсенал продължиха да грешат по-често в пасовете и дълго време не успяваха да се застрашат един друг.

Точка на това сложи абсолютно незабележимият до 69-ата минута Фернандо Торес. При балонно центриране в наказателното поле и продължаване на Крауч с глава, Ел Ниньо овладя кълбото. Последва извъртане, крачка встрани и мълниеносен изстрел, насочен в горния ляв ъгъл на почти не реагиралия Алмуния.

Арсен Венгер реагира моментално, правейки двойна смяна. Французинът пусна Робин ван Перси и Тео Уолкът на местата на Диаби и Ебуе.

Особено сполучливо бе влизането на младежкия национал на Англия. Талантът му блесна с пълна сила в 84-ата минута, след като пое топката зад центъра, преодоля 4-5 играчи в червено и след близо 60 метров рейд центрира ниско по тревата почти от аутлинията към нахлуващия Адебайор, който хладнокръвно пусна топката покрай Рейна - 2:2.

Веднага след подновяването на играта в центъра Коло Туре прати по дяволите радостта на феновете на "топчиите". Резервата Бабел, оказал се златният жокер на Рафа Бенитес, нахлу в наказателното поле, но котдивоарският бранител му наруши равновесието и го събори на земята, което означаваше дузпа.

Капитанът Стивън Джерард очаквано взе нещата в свои ръце и с невъзможен за улавяне шут направи 3:2.

Две минути след редовните 90 в разредените пространства в "артилеристката" отбрана Бабел нахлу мощно и сам срещу Алмуния го преодоля за крайното 4:2.