Третият Рилски спортист победи днес четвъртия Балкан със 70-66 в последната среща от 19 кръг на НБЛ. По този начин тимът от Самоков вече има аванс от 2 победи пред прекия си съперник за третото място в редовния сезон.


В средата на първата четвъртина Балкан поведе с 12-6. След това обаче за малко повече от три минути допусна серия от 0-10 и резултатът стана 16-12 за домакините, които запазиха аванса си в края на частта. За тези първи десет минути балканци имаха много лош процент от наказателната линия - вкараха само два пъти от 9 опита.


Самоковци играха по-добре втората част, като успяха да дръпнат с 8 точки и отидоха на почивка при 38-30 в тяхна полза. Играчите в зелено направиха върде много грешки - цели 10 за едно полувреме, не бяха убедителни и в защита - особено под коша, където тримата високи вкараха общо 23 точки, и логично изоставаха.


 Третата част се разви вихрено - първо Балкан за 40 секунди направи 6-0, а малко по-късно завърши серията с 12-2 и в 23-та минута обърна резултата до 42-40 в негова полза. Веднага след това обаче последваха отлични бързи действия на самоковци, които на своя ред поведоха с 55-48. В самия край на частта с 5 точки на Петрович балканци намалиха пасива си на 4 точки - 57-53.


 Три минути след началото на последната част зелените излязоха напред с 59-57. След това се започна гонитба в резултата и на няолко пъти водачеството бе сменяно. В крайна сметка балканци отново загубиха в последните две минути, правейки грешки и изпускайки стрелби и Рилски спортист победи със 70-66.


 Американците Бракстън Дюпри със 17 точки и Тери смит с 14 бяха най-резултатни за победителите. Бранко Миркович има 11, с 10 е Анджело Калояро.


 За Балкан най-много отбеляза Йордан Бозов - 12 точки. С по 10 са Станимир Маринов и Станислав Славейков, по 8 добавиха Бошко Юовович и Урош Петрович.