Повече от два часа продължиха дебатите по предложенията на кмета на общината Георги Георгиев да бъдат изградени нови басейни в Ботевград, а старият плувен комплекс да бъде обявен за продажба. Позицията, че сегашният басейн трябва да запази предназначението си, поддържаха съветниците Петя Кочкова, Иван Гавалюгов, Христо Якимов, Марсел Методиев.
Според кмета пък той не отговаря на съвременните изисквания и затова е необходимо да бъде изградено ново съоръжение. В подкрепа на Георги Георгиев се изказаха Йордан Йорданов, Валери Радков, Виктор Велчев и Евгения Ананиева.
Местните депутати от опозицията контрираха, че са категорично против да бъде продаден най-атрактивният имот на общината, който е останал, за изграждане на хипермаркет. Те предложиха  за тази цел общината да определи друго място - между  Врачеш и Ботевград или  между Трудовец и града, а плувният басейн да остане като завършена част на спортния комплек. Чуха се мнения, че новите басейни, който възнамерява да прави общината, ще бъдат много малки, както и че пространството около тях няма да побере достатъчен брой шезлонги.

Финалът на обсъждането дойде с предложението на Иван Гавалюгов да бъдат отпуснати средства за ремонт на стария басейн. То обаче въобще не бе подложено на гласуване от председателя на ОбС Маргарита Кирова. Мнозинството подкрепи предложението на кмета Георгиев общината да осигури 250 000 лв., но за изграждане на един нов басейн с размери 25Х12. Съветниците Петя Кочкова, Иван Гавалюгов и Цветан Коцев гласуваха "против". Павлин Марков се въздържа. Марсел Методиев, Христо Якимов и Антон Стоянов напуснаха залата преди да бъде обявена процедурата по гласуване. Арх. Димитър Маринов и Михаил Димитров отсъстваха от заседанието.  

Градоначалникът си оттегли докладната за продажба на плувния комплекс, но заяви, че ще я внесе отново на редовното заседание на ОбС, което ще се проведе на 24 април. Мотивът му е, че началната тръжна цена на обекта е висока, а и много инвеститори са заявили желание да участват в наддаването.