Дербито на кръга в Булсатком НБЛ между отборите на Лукойл Академик и Левски, завършило с победа на шампионите с 98:94 не бе излъчено заради безумно изискване на Булсатком и ТВ+. Това призна след мача треньора и директор на домакините Сашо Везенков.

"ТВ+ излязоха с безумно искане да се махнат рекламите на М-Тел от залата. Това е вторият ни по значимост спонсор и ние не можем да си позволим такова нещо. Дават се някакви мачове през цялата година, а дербито, което определя първия в редовния сезон, не се дава. Жалко е, баскетболният зрител и федерацията не знам какво трябва да направят, за да се дава този мач", сподели след срещата Везенков.

"През последните две седмици имахме много тежки моменти - Боян Попович, Веско Веселинов, Тенчо Банев и Николай Колев, който го видяхте как игра днес. На практика тренирахме без четирима души. Уоткинс също има проблеми", продължи бившият национал.

"Спечелихме важен мач, с което си запазихме лидерската позиция в редовния сезон. Зрителите искат да виждат това, което се случи тази вечер, отбори, които се карат, отбори, които вкарват по 100 точки. Контролирахме целия мач, с изключение на един момент в третата част, когато Левски поведе с 3 точки. Има какво да се работи, бяхме по-добри в нападение, вкарахме 50 точки първото полувреме. Трудно е да играеш срещу успеваемост като нашата през първото полувреме. Когато сме концентрирани, няма как да загубим в България", добави още Везенков.

"Съдиите свириха прекрасно, поставете се на тяхно място. Ако ние се държим по-нормално и не ги разконцентрираме, мисля, че ще се справят прекрасно", бе коментарът на Везенков относно съдиите

"За VTB Лигата всичко е въпрос на разговори, имаме покана още от миналата година. Ще седнем с президента г-н Златев и ще решим този въпрос. Моето лично желание е ние да играем във VTB Лига”, завърши Везенков.


Единната ВТБ Лига е с бюджет от 7 милиона долара. Генерален спонсор е руската банка ВТБ, която налива по 1,5 млн. евро на година във футболния Левски у нас. Баксетболният турнир съществува от 2008 г. и обединява елитните клубове от Североизточна Европа. Участието в него отдавна е приоритет за руските грандове ЦСКА (Москва), УНИКС (Казан) и Химки, както и за литовските Жалгирис и Лиетувос Ритас. В лигата членуват още най-добрите отбори от Украйна, Беларус, Казахстан, Латвия, Естония, Полша и Чехия.