Познавайки Калина Илиева допускам, че е способна на всичко, дори и да идва при мен със СРС-та. Тя измами цяла България и Европейската комисия.

Това каза Мирослав Найденов, пред камерите на Нова телевизия. Той коментира последните обвинения на БСП, че е оказван натиск върху прокурори, за да се прикриват сделки в Министерството на земеделието и храните. Прокурори се викаха по време на управлението на Сергей Станишев. Аз не познавам нито един прокурор и никога не съм оказвал влияние върху прокуратурата. БСП се опитват да прехвърлят техните камъни в нашата градина. Нямам от какво да се притеснявам, защото знам, че съм чист пред съвестта си. Най-малкото ме притесняват сигналите на човек като Калина Илиева. Още преди месец ОЛАФ съобщиха, че прекратяват делото срещу Светла Илиева, моята заместничка, срещу която също имаше сигнал от Илиева, разкри Найденов.

Ние можеше да продължим да управляваме, но едва ли държавата щеше да спечели от това. С подаването на оставката, Бойко Борисов постъпи мъжки и държавнически. Цялото правителство го подкрепи, разкри Найденов. Той коментира и предстоящите избори. В момента не мога да кажа дали съм номиниран за депутатските листи. Борисов ще размаже Станишев, ако се срещнат в един избирателен район. Ще го смаже с това, което е постигнал. БСП изчакват да видят къде ще бъде кандидат Борисов, за да не издигат там Станишев, категоричен беше Найденов.