От 9 до 12 април 2013 г. в словашкия град Сенец се проведе заключителната среща на представители на всички училища, участващи в спечелените проекти на Организацията на централноевропейските училища ACES за учебната 2012/2013 г.
Силвия Стоева от 12 "д" клас на ПГТМ  „Христо Ботев” и Бетина Келемет от партньорското училище в Шатораляуйхей, Унгария, представиха пред организаторите съвместните дейности по проекта „Медиите като мост за комуникация през Дунав“. Те  разказаха какво са научили учениците за партньорската държава и какви стереотипи са преодолени.
Силвия и Бетина и ръководителите им Антоанета Йотова и Яношне Кризмадия участваха в много работни срещи, чиито цели бяха сближаване на участниците, споделяне и разпространение на идеи за медийна грамотност, иновативно учене и гражданска смелост.
На официалната церемония през последната вечер всяко училище получи  плакет на организацията. С това ПГТМ „Христо Ботев“ се нарежда и сред членовете на ACES академията.
Днес учениците и ръководителите, работещи по международния обмен, връчиха на директора на учебното заведение - инж.Добрин Христов, плакета за участието си в проекта, съобщиха от ПГТМ "Христо Ботев".