Снощи в Китайския ресторант се събраха много хора за откриването на предизборната кампания на Коалиция за България.
Председателят на Общинския съвет на БСП в Етрополе Станка Димитрова представи част от кандидатите за народни представители в 42-то народно събрание от Коалиция за България: Корнелия Нинова – водач на листата за Софийска област, Георги Бояджиев от Златица и инж. Владимир Александров от Етрополе.
Инж. Владимир Александров: „Вашата подкрепа, който очакваме на изборите, аз няма да я продам  – каза той в изказването си. –  Изправям се пред вас с честта и с достойнството си и с много бистри мисли. Правя го за каузата на БСП. Правя го за една по-социална, справедлива и солидарна държава…Правя го за всички вас.”
Георги Бояджиев: „Изправям се пред вас, като пред приятели, защото всички сме балканджии. Може би за това е време, пътят между нашите общини да бъде вече отворен, защото винаги сме били добри съседи, винаги сме били едно и сме вървели в една и съща посока. В същото време, за последните двадесет години нашите критерии за морал и ценностна система се измениха. Заради това, вероятно, трябва да подходим към кандидатите за следващото народно събрание от позициите на старата, предишната ценностна система на добруване. Човек, който не е добър стопанин, не е добър управленец, не е добър с колегите си и приятелите си, ако няма добро име, той няма място сред нас.” – Това е малка част от казаното от Георги Бояджиев.  
Корнелия Нинова: „Когато ме определиха да водя листата на Софийска област, бях много притеснена как ще ме приемете. След това посрещане съм спокойна и поемам пред вас три конкретни ангажимента: първо, че ще ме виждате в областта всяка седмица; второ, че там където има нужда животът ви да бъде подобрен чрез промени в законите, аз ще съм първата, която ще ги внася в парламента и трето, че всяка несправедливост спрямо вас, спрямо, който и да е мой човек от областта, ще бъде огласявана  в петъчния контрол от трибуната на парламента и няма да позволя да се посяга на хората от тази област.”
Тя представи и част от предизборната програма на коалицията за предстоящите избори:
• искаме да променим сегашното състояние на държавата и на семействата ни,
като:
- от 1 януари 2014 година  възобновим увеличаването на пенсиите всяка година, като възстановим Швейцарското правило.
- всяка коледа  осигуряваме коледни надбавки на пенсионерите, както беше в предишното правителство на БСП.
- да замразим възрастта и стажа за пенсиониране, какъвто е сега.
- майчинството ще бъде толкова, колкото е минималната работна заплата.
- за младите ще искаме и ще гарантираме първо работно място. Всеки, който завърши висше образование ще му бъде гарантирано първо работно място.
- таксата за посещение на пенсионерите при личния лекар ще бъде 1 лев.
- премахваме ограниченията за направленията при лекари-специалисти. Всеки, който има нужда от специалист, ще получи направление от личния си лекар.
- започваме изграждането на Центрове за спешна помощ, с които да се гарантира медицинска помощ за всяко населено място, за всеки българин.
• искаме да обновим селата, като:
- лекар, който се съгласи да отиде да работи на село, ще получава заплата и половина.
- учители, които искат да преподават в училища на отдалечени село и с по-малко ученици, също ще получават заплата и половина.
- на фирми, които откриват работни места на село, пет години ще опрощаваме данък-печалба. 
• по данъчната  политика:
- отменяме плоския данък
- най-бедните, които получават 310 лева, няма да плащат данъци.
- които получават пари до 4 500 лева ще плащат 10 % данък.
- които получават над 4 500 лева – 20 %.
В криза, по-богатите трябва да поемат солидарна отговорност и да помогнем на по-бедните.
• в земеделието:
- съсредоточаваме се върху отглеждането на български плодове и зеленчуци, и върху животновъдството.
- ще има таван на субсидията на една фирма, а не 5-6 фирми да обират всички субсидии и за малките производители да не остава нищо.
- започваме с възстановяване на напоителните системи.
- ще приемем специален закон за българските кооперации – българско земеделие чрез български кооперации.
• от къде ще вземем пари за изпълнението на такава сериозна програма?
- пари в държавата ни има, важно е как политиците ще ги харчат за народа си и за социална политика.
- през последните 4 години се изхарчиха 400 милиона лева за подслушване, по 100 милиона всяка година. Увеличението на пенсиите щеше да струва 360 милиона, а увеличението на майчинството – 75 милиона.
- друг източник на пари е контрабандата, крадат се милиарди лева от контрабанда на цигари, алкохол и горива.
- ще дойдат пари тогава, когато съживим икономиката. Това са малките и средни предприятия. Облекчаваме режима на работата им, като намаляваме такси, удостоверения, документация, бюрокрация – всичко, което сега ги мъчи и ги задушава.
- от Държавната банка за развитие ще могат да взимат кредити на по-ниски лихви.
Накрая тя се обърна към присъстващите: „За тази мащабна и сериозна програма, имаме нужда от мащабна и силна подкрепа, и затова сме днес при вас. Нашата кампания е очи в очи, да ви кажем ние какво предлагаме.
Изборът е ваш. Подайте ни ръка, за да победим на тези избори и това, което поемаме като ангажимент, да можем да го изпълним.”
Към хората се обърна и Станка Димитрова, която напомни, на 12 май да гласуват с бюлетина № 5.