В късния следобед на 10 септември, ПП „България без цензура” откри предизборната кампания в Етрополе.


От естрадата на централния площад лидерът на партията представи предизборната платформа и част от кандидатите за народни представители за Софийска област: водачът й д-р Красимира Ковачка и кандидат-депутатите Петър Петров и Цветан Манчев. 
„Това са част от хората в нашата листа, които се явяват пред вас с нагласата да спечелим изборите и да управляваме България”- заяви в началото на словото си Николай Бареков.
Ето какво каза за политическата платформа на партията „България без цензура”:
„Нашата политическа платформа започва не от магистралите, а от вас-хората. Това, което искаме да направим за народа е: разкриване на нови работни места за младите българи; хората трябва да имат работа и европейски доходи; след 5 октомври ще помислим за младите майки, пенсионерите и хората с уврежданията; предвидили сме безплатно здравеопазване и безплатни лекарства за майките, децата и пенсионерите; сериозни реформи в здравеопазването; грижа и внимание от политиците към хората.” След това прикани присъстващите да гласуват с бюлетина № 13, като припомни, че се асоциира с „Любимец 13” – „това съм аз”. Помогнете ни сега. Ние след това ще ви върнем жеста, като работим за вас – трудовите хора на Етрополе и на цяла България“, призова Бареков.
Той подчерта, че партията и кандидатите за народни представители не са участвали във властта до сега, затова се явяват с открити очи пред хората.
С кратко слово към присъстващите се обърна и д-р Красимира Ковачка.
След като пожелаха успех на предстоящите избори с бюлетина № 13,  Бареков се разходи из центъра, за да поздрави хората.
От сцената тържеството продължи с изпълненията на съставите към НЧ „Тодор Пеев-1871” „Димана” на Диляна Гоцева, „Ретротон” с ръководител Вили Рай и ФА „Балканска младост” на Калинка Пушкарова. На фона на танцовата композиция, Вили Рай изпълни песните, с които се представи на последното издание на "Пирин фолк" в град Сандански.
Настрани от сцената, купонът течеше с пълна пара.
Водеща: Невена Евлогиева