Днес в зала "Румен Пейчев" в столицата в първия полуфинален мач от финалната четворка на Младежката лига отборът на Балкан загуби от Левски с 87-65 (19-13, 22-11, 16-26, 30-15). По този начин утре ще се изправи в спор за бронзовите медали срещу загубилия втория полуфинал, в който съперници са Овергаз и Шампион 2006.


През първата четвъртина Балкан бе равностоен, като позволи на сините да вземат аванс от 6 точки в самия край на частта. Във втората обаче бе надигран от своя съперник, който я спечели с 22-11 и на полувремето имаше солиден аванс от 17 точки - 41-24.


В третата четвъртина зелените играха много силно и успяха да сведат пасива си до 5 точки. Те я спечелиха с 26-16 след добра защита и точна стрелба. В последните десет минути обаче отново отстъпваха пред значително по-ръстовите и по-опитни  съперници, загубиха с 87-65, като голямата разлика се получи в последните пет минути, в 34-та резултатът бе 62-57.


Двама от състава на Левски играят в мъжкия тим, единият от които - Димитър Димитров, дори е основен играч. Той изигра страхотен мач, като отбеляза 30 точки, взе 9 борби и е с най-висок коефициент. Останалите момчета в Левски пък са състезатели на ТЕСИ България и за сезона имат 27 мача само в първенството на мъжката НБЛ.


Докато момчетата на Балкан, освен че повечето от тях са по-малки на възраст, имат много по-малко мачове, и то срещу твърде неравностойни съперници. Именно най-младият - Денис Петков, стана топреализатор за Балкан със 17 точки и се справяше добре срещу гардовете на сините. Силно игра и Радослав Кочев, завършил с 14 точки, Райко Дундалов е с дабъл-дабъл от 8 точки и 11 борби.


Мачът за третото място в Младежката лига е утре - петък, 26 април от 14.30 ч. в зала "Румен Пейчев".