Георги Георгиев заяви в предаване по ТВ канал "Ботевград", че поне 2500 гласа са били изтъргувани в общината на последните парламентарни избори. Според наблюденията му и информацията, с която разполага, 1100 са били изтъргувани в полза на ВМРО, 600 за БСП, 150 за "Лидер", 70 за РЗС и други. Според него купеният вот е бил 4-5 пъти повече от предходни избори.


Градоначалникът каза, че много добре се знаят участниците и организаторите на тази търговия , описвайки ги като "момчетата с коремчетата в махалата", "пълничкият общински съветник, който купуваше в Новачене", "хората с джиповете в Скравена" ...


Интерес предизвиква и твърдението на общинския ръководител, че в купуването на гласове се е включил дори и негов колега, кмет на съседна на Ботевград община.


Георгиев разкритикува силно работата на местното полицейско управление в работата им по предотвратяване на търговията с гласове, твърдейки, че полицията е била многократно сигнализирана и добре инфорирана за наличието на такава незаконна дейност, както и за лицата, пряко замесени в нея. Според него купуването на гласове се е извършвало "пред очите и под носа на полицаите", но те нищо не направили, за да прекратят нарушенията. Категоричното му намерение е в следващите дни да информира министъра на вътрешните работи за бездействието на местното РУП, като ще настоява да се потърси отговорност на неговото ръководство.


Като контрапункт на изнесеното от общинския кмет е обвинението в индиректно купуване на гласове в община Ботевград, изразенo от Корнелия Нинова от БСП в предването "Тази сутрин" по БТВ. Тя заяви в ефир, че "кметът на Ботевград, в явен конфликт на интереси, синът му е в листата, раздава общински пари преди избори".