Един от най-големите таланти на мъжкия баскетбол Станимир Маринов влезе в болница днес. Гардът, който изнесе фантастичен сезон с екипа на Балкан въпреки здравословните проблеми, които влачи от преди година, бе приет в "Софиямед" в столицата. В понеделник той се очаква да претърпи плануваната отдавна операция на коляното.


 Точната диагноза на 192-сантиметровия гард е "Синдром на илио-тибиалната връзка". Тя му бе поставена след обстойния изследвания и прегледи при светилото в спортната травматология - доцент д-р Антони Георгиев, един от най-търсените и доказани специалисти не само у нас, а в цяла Европа.


 Именно д-р Тони Георгиев, известен сред стотиците си пациенти от областта на спорта с прозвището "Мистър коляно", ще оперира баскетболната ни надежда. 21-годишният национал има уверението, че ще бъде изписан ден след интервенцията, след което ще може да се прибере при семейството си в Силистра. След 12 дни пълен покой, за Маринов започва най-отговорната част - възстановяването.


 Станимир Маринов изкара на обезболяващи инжекции последните три мача от сезона срещу Рилски спортист в битката за бронзовите медали. Само за половин година той се превърна в основна фигура за своя отбор и се наложи като един от най-опасните играчи в НБЛ. Не е ясно колко дълго време ще продължи възстановяването му и дали той ще бъде в състояние да се присъедини към мъжкия национален отбор за евроквалификацията това лято