Тази вечер отборът на Лукойл Академик завоюва 11-тата си поредна титла в първенството на България. Тя бе и най-трудната - за първи път тимът спечели финалната серия в максимално възможния брой срещи - 3-2 срещу Левски. В претъпканата до кюнците зала в Правец домакините спечелиха петия решителен мач с 86-81. Немалко от дошлите да гледат финала не можаха да намерят място, от което да имат видимост към игралното поле, и някои от тях се принудиха да го следят по телевизията във фоайето на залата.


Срещата бе изключително оспорвана от самото начало чак до последните секунди. В самия край ликуваха домакините, след като при 1 точка за тях при оставащи 27 секунди забивка на Тенчо Банев бе последвана от неуспешна стрелба на Марко Маринович, а след това Масамба  с точно изпълнени два фаула затвърди победата на Лукойл Академик.


Най-резултатен за Лукойл Академик бе Брандън Хийт с 18 точки, със 17 е Дарил Уоткинс, отново силно - както в цялата финална серия, игра Веско Веселинов, завършил с 13 точки. За Левски с по 15 точки са Младен Пантич и Марко Маринович.


Това е и първа титла като треньор на спортния директор Сашо Везенков. Може би и последната, тъй като той напуска поста. Първият, който го поздрави, бе неговият син Александър.  След това играчите вдигнаха във въздуха капитана Тодор Стойков и Сашо Везенков.


Златните медали и шампионската купа бяха връчени на победителите от кмета на Правец Румен Гунински.