В първия от двата приятелски мача помежду им   "Лукойл Академик" се наложи над "Арис" с 87-81. В петък в Правец пред своя клубен президент Валентин Златев и в пълната със закопняла за качествен баскетбол публика баскетболистите  на българския шампион играха по-добре от своя съперник.

Крайната разлика в точките можеше да е по-голяма, ако домакините не се бяха отпуснали две минути преди края, когато позволиха на гръцкия тим значително да намали пасива си. А той достигна на няколко пъти до 18 и 19 точки в четвъртата част.  Впрочем "Арис" не поведе нито веднъж - успя само да стопи разликата до 2 точки към края на втората четвъртина.

Невероятен мач за "Лукойл Академик" изигра  американецът Дантей Смит. Той стана топреализатор с 29 точки, открадна 4 топки, взе 5 борби и подаде 3 завършващи паса. Отлично му партнираше Перо Антич, който направи дабъл-дабъл с реализираните 15 точки и овладените 12 борби. Стабилно игра и Тодор Стойков, завършил с 14 точки с 3/3 от тройката, влезлият като резерва Ристе Стефанов има 12.

  С много добри организаторски качества и перфектни пасове се отличи гардът Аннтонио Бъркс, който записа 5 асистенции, а вкара и 5 точки.

От солунския гранд с най-много точки са гърците Симонис Серапинас със 17,  Лазрос Агадакос с 16 и Савас Иладис с 13. От  четиримата американци се отличи Рейшон Тери с 10.

 Вторият мач между двата тима е утре в София.