Отминалите празници на духовите оркестри още веднъж показаха остра нужда от хотели в Ботевград. Участниците в проявата са били настанявани в Зелин, Боженица и Правец. В иначе огромния хотел „Ботевград” работи само един етаж.
„Започваме да търсим инвеститор, който да изгради хотел в Ботевград”, заяви пред „Ботевградски вести плюс” кметът на общината Георги Георгиев. –Не е необходимо да е много голям, но е крайно необходим на Ботевград. На първо време трябва да се направи хотел до новата спортна зала, поне със 100 места. После ще се разбере дали има нужда от разширение.
Според мен на Ботевград са нужни два хотела, разбира се неголеми, и още 2-3 ресторанта. Започваме да търсим сериозни бизнесмени, които да инвестират в изграждането на хотел. Ботевград е чист и привлекателен и мисля, че няма да е трудно да убедим инвеститор. Това ще задачата ни в следващите месеци и година. Убеден съм, че ако не за следващия , то поне за по-следващия дефилир проблемът с недостатъчната леглова база, няма да е толкова сериозен”, заяви кметът.