Техниката, която местната Противопожарна служба демонстрира днес по обяд на централния площад в Етрополе, може да се каже, че е последна дума в тази област.
Такава противопожарна кола, като тази в Етрополе, в областта има само още една. Снабдена е със всичко необходимо за противопожарна и спасителна дейност.
Това го демонстрираха изключително професионално огнеборците:  началник на смяната Николай Николов, който е и командир на екипа, Петко Ценов и Илия Вешев.
Показаха гасене на „пламнал” лек автомобил и операцията по изваждане и оказване на „пострадали” в него хора. За статисти бяха поканени ученици от СОУ „Христо Ясенов”. Санитарната група по оказване на първа долекарска помощ също беше от това училище.
След това, с най-нова за целта техника, която е част от оборудването на автомобила, беше демонстрирано безопасно счупване и снемане на предно, задно и странично стъкло, силово отваряне на вратите, разрязване на автомобила за улесняване изваждането на пострадалите в него пътници. Пред смаяните погледи на публиката, за броени минути автомобилът беше напълно разкомплектован и приведен в безопасно за пострадалите в него хора състояние.
Беше показано и гасене на възникнал в двигателя „пожар” с противопрахов пожарогасител.
Действията на пожарникарския екип коментираше за зрителите главен инспектор Светослав Стефанов.    Беше наистина интересно, но вярвам, че всеки един от зрителите си казваше тайничко „дано не ми се налага да се възползвам” от тази съвременна техника!