В края на днешната сесия Иван Гавалюгов получи в писмен вид отговор на питането, което внесе до кмета на Общината Георги Георгиев. След като се запозна с текста, съветникът каза пред ОбС и ръководството на общината, че не е удовлетворен, тъй като на поставените въпроси не са дадени подробни, изчерпателни и аргументирани отговори. „Освен това от страна на общината не са приложени количествено-стойностни сметки за извършените ремонтни дейности на спортните площадки до зала „Балкан“, финансирани с европейски средства по проект „Насърчаване на трансгранично сътрудничество чрез модернизиране на социалната инфраструктура в областта на спорта в общините Ботевград и Палилула”, подчерта Гавалюгов.
 
Да припомним съдържанието на питането:
1.Кой/кои персонално са авторите на идейния, инвестиционния и работния проекти и кой е консултантът в областта на изграждане на спортна инфраструктура, които Община Ботевград е използвала при разработване на проекта за ремонт на спортните площадки ?


2.Какви конкретни строително-ремонтни дейности са заложени и извършени по проекта и каква е количествено-стойностната сметка за всяка извършена дейност?
*Моля в писмен вид да предоставите подробна количествено-стойностна сметка на извършените по проекта дейности/придобити активи, като за всеки разход предоставите информация за:
   - извършена дейност/придобит актив
   - изпълнител/доставчкик
   - изплатена сума


3.Каква оценка давате на така извършената модернизация на спортните площадки и какъв е реалният ефект от реализацията на така разработения проект?


Отговорът на кмета на Общината Георги Георгиев гласи:


Във връзка с Ваше Питане Вх.№ 0507 - 212/24.07.201 Зг.


Уважаеми г-н Гавалюгов,


Пот.1.
- Проектант на инвестиционния проект „Съблекални към съществуваща спортна зала, находища се в УПИ I, кв.70" по плана на гр.Ботевград е арх. Георги Златев.


Консултанти за реализиране на проекта:
„Бул Про Консултинг" ЕООД гр.София - по организацията на тръжните процедури, строителните дейности и независим надзор с изготвяне на материалите и програмите.
„ИНТЕЛАДВАЙЗЪРС" ЕООД гр.София - По попълване на формуляри, преглед и попълване на проектната документация, превод и коригиране несъответствия, противоречия и неясноти в проекта.
„Адванс Корпорсйшън" ЕООД гр. София - По програма за насърчаване на спорта и туризма и Спортни календари
„ЕКИП 123" ЕООД гр.София - По осъществяване на независим строителен надзор, попълване и водене на цялата строителна документация до приемане на обекта.



По т.2.
Изпълнител на проекта е „Европа - 7" ООД - Ботевград
- Извършени дейности на обекта по договор „Техническа  инфраструктура пред спортна зала" на стойност 43 653.056. евро с ДДС
„Съблекални към съществуваща спортна зала, находяща се в УПИ I, кв.70" по плана на гр. Ботевград, Общ. Ботевград на 36 697.24 евро. с ДДС
„Спортни площадки 4бр." на стойност 47 414.22 евро с ДДС
ОБЩА СТОЙНОСТ НА ДОГОВОРА 127 764.516 евро с ДДС
Справка Збр.КСС в Община Ботевград.


По т.З.
Извършената модернизация доведе до възможността да се ползват площадките по предназначение, изградената съблекалня към тях дава възможност за по-доброто им функциониране и най-важното - за провеждане на състезания и масови прояви. Всяка вечер на площадките играят баскетбол и спортуват минимум по 50 - 60 деца и младежи.
С подобряване на инфраструктурата пред спортната зала бе значително облекчен и обезопасен достъпът до всички съоръжения в района.