Днес в Ботевград се събрха всички играчи, които от следващия сезон ще носят екипа на Балкан. Техният брой е 13, очаква се още едно попълнение. Осем от тях са българи, сред които и четирима юноши на Балкан. От миналогодишния тим са Станимир Маринов и Мартин Маринов, двама бяха привлечени това лято - Павел Маринов, който идва от Лукойл Академик, и младежкият национал Велислав Гълъбов. Четиримата юноши на Балкан са Ростислав Тончев, Ивко Ивков, Филип Каменов и Радослав Кочев. Чужденците са петима - тримата американци Ноа Далман, Гейб Кнутсън и Уес Айкмайър, литовецът Гедиминас Навицкас и словакът Петер Седмак.


 Тази вечер ръководството на клуба организира специална среща на играчите и спортно-техническия щаб, която се проведе в ботевградския офис на един от двата основни спонсора на отбора - ЛЕКС Груп. На нея бяха поканени и двама от доайените на баскетбола в Ботевград - изтъкнатите треньори Иван Колев и Дарин Донков.


 Изпълнителният директор на клуба Цветан Луканов, който е и главен мениджър на ЛЕКС Груп, запозна играчите с историята на баскетбола в Ботевград и с двата основни спонсора на клуба - Община Ботевград и фирма ЛЕКС Груп. "Осигурили сме почти максималния за възможностите ни бюджет за новия сезон. От доста години селекцията на Балкан не е била готова толкова рано - преди 15-ти август, повече от два месеца преди началото на шампионата. Държа да подчертая, че това бе постигнато с доста усилия и немалко средства, и нека играчите винаги да го имат предвид", каза Цветан Луканов.


 Кметът на община Ботевград Георги Георгиев, който е и председател на БК Балкан, поздрави играчите. "Осигурили сме всичко необходимо, за да се сформира силен отбор, който през новия сезон да вземе медали и да се представи силно в Балканската лига", каза той. И увери, че мачовете за отличията отборът ще играе в новата спортна зала "Арена Балкан".


 Цветан Луканов представи официално и новия спортен директор на клуба - доскорошния топрефер Марин Механджиев, за когото тази година бе последна като баскетболен съдия. Обмисля се и да се назначи главен треньор на школата на подрастващите и най-вероятно това ще бъде треньорът в клуба Михаил Михайлов.


 Старши треньорът на отбора Александър Тодоров представи отбора. "Изборът на абсолютно всички играчи е лично мой. Направил съм го по начин, който отговаря на моята философия за баскетбола. Надявам се и вярвам, че заедно с баскетболистите ще съумеем да създадем необходимия отборен дух, който да ни донесе успехи. Миналата година имах клуб, но нямах отбор. Сега искам освен клуб да имам и добър тим", подчерта Ацо Тодоров. Той обяви и новия капитан на отбора, той ще бъде Павел Маринов.


 Официалната среща завърши с вечеря за играчи, треньори и гости, дадена от домакина. След два дни - в сряда, 14 август от 19.30 часа, ще бъде първата тренировка на отбора за новия сезон. Тя ще бъде в зала Балкан и е открита за всички любители на баскетбола.


Снимки: Радослав Маринов, botevgrad.com