Утре предстои да бъде избрано ново ръководство на Баскетболен клуб Балкан. Това ще стане на Общото събрание на клуба, което ще се проведе от 18 часа в малкия салон на читалище Хр.Ботев.
В обявения предварително дневен ред на Общото събрание е записано, че след отчета на клуба ще бъде подложена на гласуване оставката на управителния съвет, с последващ избор на ново ръководство на клуба. Предварителните очаквания са, че досегашният изпълнителен директор и един от двата основни спонсора на клуба - Цветан Луканов, ще се оттегли от по-нататъшната си роля в ръководството.
В точка 3 на дневния ред е записано, че ще бъдат предложени и промени в Устава на клуба. Може би като част от тези промени ще бъде намаляването на броя на членовете на новия управителен съвет. Според непотвърдени информации се очаква да бъдат приети и нови членове на Общото събрание. Предполага се, че в зависимост от техния брой и от техния вот може да бъде приложена процедурна хватка за елиминирането от новия управителен съвет на някои досегашни негови членове, като бившия президент Иван Гавалюгов. На няколко заседания по различни поводи той изрази огромно несъгласие с управлението на настоящото ръководство, свързани най-вече с развитието на детско-юношеската школа, както и с кадровата политика на клуба.