Отборът на Рилски спортист се подсили с четвърти американец. След Върнън Тейлър, Корин Хенри и Шон Барнет сега стана ясно, че в Самоков ще играе и Еван Равънел. Високият 203 см състезател идва, за да засили подкошието на тима и ще бъде част от състава на Рилецо през новия сезон.  


Равънел идва от отбора на Мейл Матрикс, с който стана шампион в Универсалната баскетболна лига в САЩ. Там той записа седем мача, в които имаше по 22.6 точки и 12.7 борби.  


По-голямата и по-сериозна част от кариерата на Равънел досега обаче преминава в първа дивизия на NCAA и то в много сериозни университети. Първо той е част от Бостън Колидж, където има два сезона, като през втория играе 25 срещи със средни показатели от 3.3 точки и 2.4 борби. След това преминава в Охайо Стейт, но пропуска един сезон преди да изиграе последните си два в колежанското първенство там. В последния има 37 мача за един от най-добрите университети и средно по 4.9 точки и 4.2 борби.  


Селекцията на Рилски все още не е завършена, като вероятно се чакат още попълнения. Освен четиримата американци тимът вече привлече и Златин Георгиев.