Лукойл Академик е на път да си осигури първо попълнение за предстоящия сезон 2013/2014. Според медиите в Гърция "студентите" са договорили трансфера на 193-сантиметровия гард Димитрис Вергинис, който идва от Арис (Солун). В кариерата си е носил екипите на още два местни гранда - ПАОК (Солун) и Панатинайкос (Атина). Според близкото до "жълто-черния" клуб онлайн издание Press Aris, Вергинис вече е договорил личните си условия с родните шампиони и се очаква следващата седмица да пристигне в Правец. От Арис са имали голямо желание да го задържат в редиците си, но той е избрал да продължи в България. През изминалия сезон Вергинис играе в 28 мача за Арис в гръцкото първенство и записва средни показатели от 9.3 точки, 1.5 борби, 1.4 асистенции и 0.9 отнети топки. През 2009 година той печели Евролигата с тима от Атина, а освен това е двукратен шампион на Гърция отново с "детелините" и под ръководството на Желко Обрадович.

Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=443711

 Лукойл Академик е на път да си осигури първо попълнение за предстоящия сезон 2013/2014. Според медиите в Гърция "студентите" са договорили трансфера на 193-сантиметровия гард Димитрис Вергинис, който идва от Арис (Солун). В кариерата си е носил екипите на още два местни гранда - ПАОК (Солун) и Панатинайкос (Атина).


Според близкото до "жълто-черния" клуб онлайн издание Press Aris, Вергинис вече е договорил личните си условия с родните шампиони и се очаква следващата седмица да пристигне в Правец. От Арис са имали голямо желание да го задържат в редиците си, но той е избрал да продължи в България.


През изминалия сезон Вергинис играе в 28 мача за Арис в гръцкото първенство и записва средни показатели от 9.3 точки, 1.5 борби, 1.4 асистенции и 0.9 отнети топки. През 2009 година той печели Евролигата с тима от Атина, а освен това е двукратен шампион на Гърция отново с "детелините" и под ръководството на Желко Обрадович.