Училища Европа откри новата учебна година на първи октомври. Около 40 нови ученици и техните родители присъстваха на тържеството. По традиция всички новозаписани получиха раници с логото на училището.


„Както очаквахме, най-голям е интересът от страна на децата от втори до четвърти клас. Според експерти в езиковото обучение, това е най-подходящата възраст, от която трябва да започне изучаването на чужди езици”, каза пред наш репортер Петя Анастасова – директор на Училище Европа в Ботевград. 
В последните години нараства интересът и към сертификатните нива. През настоящата година 28 ученици ще се подготвят за Първи и Втори Сертификат на УНИВЕРСИТЕТА КЕЙМБРИДЖ (FCE, CAE).


„Една от основните причини за засиления интерес към нашето училище е именно успеха на учениците ни през миналите години”, подчерта Петя Анастасова


„На 4-ти октомври предстои връчването на Сертификатите на УНИВЕРСИТЕТА КЕЙМБРИДЖ на 40 ученици, които успешно положиха изпитите на Cambridge English Language Assessment за миналата учебна година. Както знаете, веригата Училища Европа от две години е оторизиран изпитен център за тези изпити и все повече ученици избират именно нашата база, за да бъдат оценени от най-престижната световна институция за определяне на езиково ниво, каза още директорът на училището. - Бихме искали да поздравим всички наши стари и нови ученици, техните семейства и приятели и да им пожелаем успешна 2013/2014 учебна година. На нашите възпитаници, които вече са се отделили от нас, пожелаваме здраве и късмет, и да се възползват максимално от знанията и опита, придобити при нас На нашите преподаватели също пожелавам нови творчески успехи и нека работата с учениците ги изпълва с още повече ентусиазъм!”, допълни Петя Анастасова..